Рацин најинтересен за гостите во градот

Куќата на Рацин најпосакувана за гостите на Велес. Куќите на Џинот, Главинов и Касапови помалку атрактивни, бидејќи и не се така познати за поширокиот круг посетители

2011 Година на филмски продолжетоци

Холивуд одлучи во 2011 да игра на карта на проверени филмски франшизи за да ја зголеми гледаноста и заработката на кино благајните, па така годината што е пред нас се најавува како година на филмски продолжетоци.

Мил Ман со карикатури на тема спорт

Трета самостојна изложба на Мил Ман за неговата 25 годишна работа, овој пат на тема спорт

Велес 15 години нема книжарница

Градот каде е отворено првото читалиште во Македонија, денес нема книжарница

Злосторство на островот на козите - премиера на Велешкиот театар

Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов - Џинот‘‘ во Велес во вторник премиерно ќе ја изведе претставата „Злосторството на островот на козите‘‘ текст на италијанскиот писател Уго Бети во режија на Деан Дамјановски.

Саем на книгата за Нова Година

Отворен Новогодишниот Саем на книгата, сместен во Градската Библиотека. Ќе биде отворен до 30-ти декември од 9 до 21 часот. Има илјада наслови од десетина издавачи по поволни цени и со попуст

Старата велешка архитектура се губи

Се ронат бисерите на старата велешка архитектура

Изложба ,,Незапретани сеќавања,,

До среда велешани во Ликовниот салон ќе можат да ја погледаат изложбата на фотографии и документи од Граѓанската војна во Грција

Нов театарски фестивал во Велес

Во Велес се подготвува нов театарски фестивал на кој приоритет ќе му бидат истражувачки претстави, содржина која недостига во постојните театарски манифестации.

Како да се видат новите македонски филмови, кога кино немаме

Ќе ги видат ли велешани новите македонски филмски остварување ,,Мајки,, и ,,Војната заврши,,

Премиера во велешки театар

Во петокот велешкиот театар ,,Јордан Хаџи Константинов Џинот,, премиерно ја изведе претставата ,,Генерална проба за самоубиство,, од српскиот автор, драматургот Душан Ковачевиќ а во режија на Стојан Стојановски.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »