Триесетина автори од пет држави работат на колонијата ,,Папрадишки мајстори,,

Изработените дела ќе останат во сопственост на градот

Листата на УНЕСKО збогатена за 26 локалитети

Прогалсено новото светско културно и природно наследство, кое е под заштита на УНЕСКО

Промовирани две нови книги на Тоциновски

Затворен ковчег поетска книга и Мост од Ѕуница беа промовирани во Градската библиотека

Започна Осмата сликарско - копаничарска колонија ,,Папрадишки мајстори,,

Со жива свирка на групата Трио Гранде за 30-те учесници на манифестацијата, во куќата на Касапови беше отворена колонијата

Седумдневна ревија на македонски филмови во Велес

Од вечерва понеделник, следните шест вечери во Амфитетарот од Младинскиот парк ќе бидат прикажани постари македонски играни филмови и дел од докуметарната македонска продукција.

Кирил и Милица Рибарски со концерт во Велес!!!

Настапот нa ова светски познато музичко дуо ќе биде в среда во 20,30 во Ликовниот салон, бесплатно

Велес туристите повторно го откриваат

Зголемена е посетата на спомен куќите во Велес годинава а културниот туризам бележи пораст. Учениците, студентите и пензионерите повторно го откриваат градот на Рацин, Џинот, Главинов

Вечерашната претстава на Стоби со хуманитарна цел

Парите од римската комедија на Плаут ,,Приказната за лончето,, за помош на велешанец кој има потреба од скапа хемотерапија.

Нов споменик за Рацин и уредување на просторот на Лопушник

Општина Велес и општина Другово заеднички ќе постават нов споменик за Рацин на врвот од Копачијата и ќе го уредуваат просторот каде тој е загинат

Изложба на минијатури од Момчило Аврамовски во Велес

Тој се претставува со 60-ина минијатури изработени во повеќе техники, кои се пресек на неговото севкупно творештво.

Шест претстави на годинашниот Стоби

Организаторот најавува квалитетни театарски претстави , една премиера, , три странски, три домашни

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »