Историјата на подвижните слики во Велес

Првата кино проекција во градот била во 1909-тата година. НА КОЈНИК, во кафеаната на Трајко Иванов

Изложба за сеќавање на времињата во СФРЈ

На изложбата во Белград а која патува по државите на поранешна Југославија, може да се види облека, мебел од дневни соби и уреди, некогашни училници и сали за физичка култура, предмети дизајнирани по вкусот на минатото доба, амбалажа за прехранбени производи

За историјата на театарот во Велес

Првата театарска драматизација во Македонија ја одиграле ученците на Џинот, тое е ,,Мечката и селаните,,. Првата жена која се качила на театарските штици е велешанката Тинка Коларова како Геновева

Нумизматичка изложба Уметноста во мал формат

Околу илјада стари монети, некои и од 5 век п.н.е. пред велешани

Џез концерт на Иван Иванов квартет од Велес

Составот е од четири члена, кои свират музика која е компонирана за нив

Од вечерва четири претстави на фестивалот Импакт

Третото издание на фестивалот на алтернативен театар Импакт годинава донесува четири претстави, сите од домашна продукција. Започнува вечерва, трае до четврток

Објавен стрипот „Кочо Рацин - живот, песни и смрт“

Тој е дело на двајца велешки автори, сценарио на Ване Трајковски, цртежи на Димтириј Михајловски

изложба на струмичанецот Никола Пијанманов

Се претставува со 45 дела изработени во древна техника според која се изработувале и старите македонски икони

Се санира кровот на Спомен Костурницата во Велес

Во тек е првата фаза, втората за конечна санација напролет

Заврши првата фаза од реконструкцијата на амфитеатарот во Стоби

Конзервацијата продолжува напролет а целосно ќе биде завршен 2015 година

Кои се споменици ќе бидат поставените во Велес следните четири години

Некои се поголеми, некои помали, едни донација, други спонзорство, трети платени од општинскиот Буџет

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »