Во пресрет на Оскарите, година на хитови на холивудските студија

Кој се фаворитите во годинашната филмска продукција во светот:Арго, Линколн, Јадници, Во добро и зло, Нула Темница?

Ноќите во бел сатен, премиерно во велешки театар петок

Хумор но и претстава за осаменоста. Актерите најавуваат нова хит претстава

Ликовна изложба Како да се прикаже дожд

Групна изложба на по седум автори oд Македонија и Србија во Ликовниот салон

Наградата во архитектурата Андреја Дамјанов за Крсто Тодоровски

Во Велес негово дело е Пензионрскиот дом и зградата до него

отворена изложба на Симон Шемов од рачно изработена хартија

Авторот се претстави со 21 дело од вкупно 139 дела кои во септември годинава веќе беа изложени во Националната галерија на Македонија, во Мала станица во Скопје.

Македонистот Горан Калоѓера, го промовира Велес во Хрватска

Тој е добитник на 9-то Ноемвриската награда на Велес, на Почесното Рациново признание за ширење на македонската култура надвор од границите на земјава и почесен конзул на Република Македонија во Република Хрватска

Се обновија Спомен куќите на Петар Поп Арсов и Коле Неделковски

Повеќе од две децении откако постојат, овие две куќи примале гости по што за прв пат се изврши нивна реконструкција

Велешани филмови во кино ќе гледаат од први март 2013

Дигиталните проектори од Министерството за култура ќе бидат на располагање на Центрите за култура (читај велешки театар)

Египетските пирамиди повторно во опасност

Кој и зошто повикува да се урнат пирамидите во Екипет?

Филмот ``Пресвета Богородице, спаси не,, на фестивал во Москва

Филмот на Димитровска ќе биде прикажан на фестивал за филмови со религиозна и духовно - морална содржина „Радоњеж“ во придружните програми

Новиот театар во Велес готов во втората половина следната година

И додека други културни институции во земјава започнаа да се градат после велешкиот се пред завршување, се пролонгира рокот за театарот во Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »