Кој се од Велес и за што доби финансиска поддршка од Министерство за култура за годишните проекти за 2024 година

Средства добија Рациновите средби, Фолклорниот фестивал Фестивалот Стоби

Реизданието на „Дуна“ на репертоарот на 3Д киноверзум (видео)

На репертоарот се и „Недела“, „Аргајл“, „Вонка“ „Аквамен“, романтична комедија „Само ти“

Вечерва со претставата „Сара“ започнува театарската сезона 2024 на велешки театар

Овој месец дури девет нивни престави ќе се најдат на репертоарот

Питиќова и Андовска, најредовни читатели на библиотеката во 2023 година (фото видео)

Од детскиот оддел за најредовен читател со најмногу прочитани книга беше Мелек Муратова, ученичка во петто одделение а најмлад читател е Калина Нацкова

Томе Каратрајков ја издаде неговата прва книга „Сполај ти животе“ (видео)

Тоа е висинска приказна, случена во неговото пошироко семејство

Со средства од Министерството за култура ќе се инвестира во локалната библиотека и ќе се гради Дом на култура во Чашка

Предвидено е да се постават фотонапонски панели на локалната библиотека „Гоце Делчев“

Американскиот филм „Аргајл“ премиерно во 3Д киноверзум (видео)

На репертоарот се и српскиот биографски филм за Џеј Рамдановски „Недела“, романтичните комедии „Прекрасна венчавка“, „Само не ти“, рускиот „Слуга 2“

Биографскиот филм за Џеј Рамадановски „Недела “ на репертоарот на 3Д киноверзум (видео)

Премиери и на Романтичната комедија „Прекрасна венчавка“ и цртаниот „Ав,ав, ѕвезда 2: концерт во паркот“. На репертоарот е „Кутрите“ филм кој доби 11 номинации за Оскар и „БАФТА“

Зимската пауза на сцената на велешки театар завршува кон крајот на јануари

Од велешки театар најавуваат почеток на подготовки на две претстави

Рускиот хит филм „Слуга 2“ со Милош Биковиќ пред велешката кино публика (видео)

Романтичната комедија „Бедни суштества“ и анимираниот „Духот од Кантервил“ премиери оваа седмица. Четири од најгледаните шест филма во светот изминатиот викенд, се прикажуваат во 3Д киноверзум Велес

Акцијата „Пчеларот“ со Џејсон Стејтам премиерно во 3Д киноверзум (видео)

Осум филма наредните седум дена се на репертоарот на 3Д киноверзум во Велес, два се премиерни еден е романтичната комедија „Само не ти“. И натаму на репертоарот е бајката „Вонка“ нагледаниот филм во светот последните четири седмици

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »