Тања Трчкова го промовираше нејзиниот прв роман „Во сенката на шинелот“ посветен на татко и

Многу филозофски роман, со интересен заплет, преку сеќавања, реминисценција, развива длабока силна филозофска порака

Заедничка изложба на браќата Коруновски „СИМБИОТИКС“

Авторите се претставуваат со 40 дела работени во комбинирани сликарски и цртачки техники

Локалитетот Стоби доби грант од 300 илјади долари од филантропска организација од САД за конзервирање на Теодосијанската палата

Проектот треба да се реализира во период од три години

Завршени се градежните работи за санација на велешки театар, каде нема претстави седум месеци

Во тек е постапка за технички преглед, обезбедување на употребна дозвола и упис во јавната книга на недвижности од страна на надлежните органи

Три нови фестивали на културата во Велес годинава

„Велес мурал фест“, „Насмеј се“, Фестивал на џез и светска музика

Велес конкурираше ама Валандово ќе биде град на културата за 2022 година

Велес во два наврати и тоа во 2005 и во 2015 година беше организатор на манифестацијата

Кој и колку доби средства во Велес, од Министерството за реализација на проекти од културата во 2022- година

Велешки театар доби средства за само две претстави,но и гостување во Франција. Најмногу средства и проекти доби НУ Стоби. Три проекти и четири изложби има и за велешкиот Народен музеј

Наградените од велешка Библиотека за конкурсот „Пред споменикот на Делчев“

На конкурсот пристигнале стотина трудови во трите категории и од различни возрасни групи

Изложба на портрети на Делчев од уметникот Ангел Петров

Таа е поставена пред семејната куќа на уметникот

Илова и Мартиновска читатели на велешка библиотека со најмногу прочитани наслови за 2021-ва

За највозрасен читател наградa доби Марија Питиќова а за најмлад Матеја Мартиновска

Музичкото училиште „Стефан Гајдов“ оствари соработка со сродни институции од Италија

Соработката е со Академија музика ди Арт „Франц Лист“ од Грота Маре и „Институто Спонтини“ од Асколи Пичено, градови во централниот дел на Италија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »