Филмови има, кино нема

В понеделник од 14 до 18 часот во театарот прикажување на документарци од европска продукција

Слушнете ја химната на велешките извидници

Ова е дел од одбележувањето на шест децении на одредот Димитар Влахов

Театарска претстава „Модерните Ромео и Јулија“

Во изведба на младите велешки средношколци

Дебатен форум на тема „Спиритуалноста и духовните вредности“

Јога друштвото од Велес ќе одржи отворена дебата на тема „Спиритуалноста и духовните вредности“.

Изложба во Ликовен салон

Претставени се 30 дела од колекцијата на Народниот музеј

Велешкиот театар се подмладува

Тројца млади нови актери, Спасевски, Мефаилоски и Вељановски се дел од ансамблот

Фотографии од изгорената таваница на куќата на Габерови

Куќата изгоре а овие фотографии се единствениот документ како изгледаше розетата - таваницата. Домаќините тврделе дека мајсторот е тој што го резбал иконостасот во Св. Пантелејмон

Сакав да те сретнам нова книга на Ѓорги Бисерков Дампе

Дампе за посетитетлие на ТРМР подарува една песна од неговата неодамна објавена збирка, која по неговото враќање од Словенија ќе ја промовира во Велес

Елица Николова е нов директор на велешкиот музеј

Таа е прва по 15 години која доаѓа на ова место од вработените

Кралот Лир четврток премиерно пред велешани

Гледачите ќе можат да видат модерен, современ театар, кој ќе биде примамлив за гледање

Што годинава Министерството за култура ќе им понуди на велешани?

Вообичаените содржини, како и претходните години, со можна голема манифестација на која Велес би бил домаќин?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91

АНКЕТА »

Дали ВАР технологијата воведена на ова СП во фудбал, придонесе тоа да биде поправедно?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »