Вработените од велешки театар штрајкуваа

Причината е неисполнување на барањата за потпишување на заеднички колективен договор и не е покачување на платите, туку нивно регулирање -велат од синдикатот

Откриени нови премини и скали во античкиот театар во Стоби, вратени се и 19 блока седишта

Завршија годинашните работи на античкиот театар во Стоби

Промовирана „Припитомување на кучката- раскази за лудилото” со која Андоновски годинава го доби Рациновото признание

Промоцијата беше во рамките на одбележувањето на 111 години од раѓањето на Коста Рацин (22 декември 1908) и 80 години од излегувањето на стихозбирката ,,Бели Мугри,,

Изложбата ,,Нови портрети,, на Дејан Божиновски пред велешани (фото)

На изложбата има 25 дела, изработени во техника масло на платно и акрил на платно

Објектот на велешки театар нема греење, десетина дена нема претстави

В.д. директорот Ивановски вели ми помина мандатот, од Министерството информираат мандатот му е продолжен

Промовирани четири нови аудио книги, за 3-ти декември Меѓународниот ден на лицата со инвалидност

Годинава 364 илјади преслушувања на аудио книгите на веб -страницата на Националниот сојуз на слепите на Македонија

Промовирана збирката поезија „Пребивалишта“ на Даница Ивановска Лепојевиќ

Ова е втора збирка поезија на Ивановска Лепојевиќ. Претходната, „Сјај и страв и песни“, објавена во 2016 година, ја доби наградата Антологија на болката на Рациновите средби

Велес ја одбележа 80 годишнината од печатењето на ,,Белите мугри,, ден по јубилејот

Стихозбирката ,,Бели мугри,, е сопатник на вечноста рече д-р проф. Кристина Николовска

Во Самобор Хрватска одбележана 80 годишнината од печатењето на ,,Белите мугри,, на Рацин

Јубилејната 80 годишнина од издавањето на ,,Белите мугри, помина без одбележување во родниот Велес но и во Македонија

Ламњов го промовираше ЦД-то Носталгична љубов (видео)

Музиката е инструментална а изведувачот свири на кларинет

Изложба на македонска народна носија во современ дизајн, во Сплит

Авторката Донева на 21-та самостојна изложба се преставува со 21 народна носија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »