Словенско Младинско Гледалишче гостува во Велес, на фестивалот Импакт

Четири дена велешката публика ќе може да гледа претстави кои нудат нови поинакви содржини од редовниот театарски репертоар. Сите претстави се играат во театарот по цени од 50 денари.

Велес низ старите црно бели фотографии

На 150 фотографии најстарата од 1863-та до 60-те години од минатиот век, Велес каков што малкумина го знаат.Во галеријата ексклузивно 20 фотографии од Стар Велес.

ММЕ кој прв почна во велешкиот театар, премиерно

Претстава за љубовта и напуштањето, верзија на ,,Божествената Комедија,, од Данте. Но и претстава со големо количество бес, тага, болка, кои се излеваат.

Летен салон на книгата

Пред Ликовниот салон велешани ќе можат да се снабдат со најновите изданија од македонските издавачи

48 Рацинови средби

Организаторот најавува повеќе различни програмски содржини, со што манифестацијата треба да биде различна од досегашните

Велес во минатото, низ фотографиите

Среда навечер во Ликовниот салон изложба на стари фотографии од Велес

Единствена колекција на копчиња се наоѓа во музејот во Цеље

На денот на изборите, ТРМР ви ја претставуваа единствената во светот збирка од копчиња. Таа има 1600 примероци за временски период од пет века, изработени од различни материјали, од железо, камен, од драгоцен камен, порцелан, злато, дрво, стакло, од бисери, од коски. Посетете ја преку оваа репортажа

Најголемaтa слика масло на платно на Балканот е во Сомбор

Во време на предизборен молк, занимливости од Балканот. ТРМР ви ја претставува најголемата слика на Балканот, со површина колку една гарсониера.

Владимир Попов добитник на Рациново признание за 2011

Владимир Попов за неговото дело ,,Наспроти ветрот,, издание на Култура е годинашниот добиник на наградата ,,Рациново признание,,.

Изложба на графики на велешанецот Јовановски - Мијак

Александар Јовановски Мијак пред публикака во родниот град се претстави со седмата по ред изложба на графики. Оваа беше негов магистерски труд.

Отворена ликовна изложба на Владимир Темков

Триесетина дела, масло на платно на тема ,,Моите житни полиња,, десетина дена ќе бидат изложени во Ликовниот салон

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120

АНКЕТА »

Дали Македонија треба да продолжи да учествува на Евросонг?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »