Промовирана книгата „Неверство“ на авторката Емилија Златкова Анастасова

Ова нејзино шесто дело е трилер по жанр

Велешкиот театар со „Кралски копилиња“ настапува на Интернационалниот фестивал „Сараевска Зима“

Претставата ќе биде прикажана он-лајн а ќе се изведува на сцената на велешки театар

Велешките играорци не се согласуваат нивната категоризација да ја врши едно лице, туку бараат тоа да биде комисија

Бараат да се изготви „Регистар на фолклорни друштва“ кој би бил како лична карта на секое од нив

Кој колку доби во Велес, од Министерството за култура за проекти од национален интерес за 2021-ва

Три театарски премиери во велешки театар се поддржани со програмата, како и фестивалот на античка драма „Стоби“

Реконструиран Домот на културата во Лозово

Објектот доби нови намени за користење, за спорт и култура а инвестицијата е вредна 7,7 милиони денари

Отворена изложба 50 години творештво на Мице Јанкуловски (фото)

Јанкуловски работи слики на платно, сатирични слики на стакло, цртежи, карикатури и анимации, палиндроми

Зградата на велешки театар протекува а седум години без технички прием

Водата прокиснува во фоајето како и во помошните простории

Архитект Ѓоко Радовановиќ добитник на наградата за животно дело „Андреја Дамјанов“

Негови позначајни архитектонски дела се: „Соравија центар Скопје“, „Соравија ресорт Скопје“ , СЦ „Јане Сандански“, вила „Дарко Панчев“

Велешанецот Александар Николовски ги промовираше неговите пет книги

Делата се од жанрот трилер, мистерија а за една од нив авторот има добиено награда од УНЕСКО за млад и неафирмиран автор

Ликовна изложба со морски пејзажи во Ликовен салон

Авторот Таневски пред велешката јавност се претставува со 30-тина дела, пејзажи масло на платно, изработени од 2002-та до 2012-тата.

Завршени годинашните работи на конзервација и реставрација на Римскиот театар во Стоби

Годинава се работели на конзервација на мермерните елементи од сценската зграда, на носечките ѕидови под некогашните седишта од горниот дел на гледалиштето и археолошки истражувања на западниот отворен коридор меѓу гледалиштето и сценската зграда

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »