ММЕ кој прв почна во велешкиот театар, премиерно

Претстава за љубовта и напуштањето, верзија на ,,Божествената Комедија,, од Данте. Но и претстава со големо количество бес, тага, болка, кои се излеваат.

Летен салон на книгата

Пред Ликовниот салон велешани ќе можат да се снабдат со најновите изданија од македонските издавачи

48 Рацинови средби

Организаторот најавува повеќе различни програмски содржини, со што манифестацијата треба да биде различна од досегашните

Велес во минатото, низ фотографиите

Среда навечер во Ликовниот салон изложба на стари фотографии од Велес

Единствена колекција на копчиња се наоѓа во музејот во Цеље

На денот на изборите, ТРМР ви ја претставуваа единствената во светот збирка од копчиња. Таа има 1600 примероци за временски период од пет века, изработени од различни материјали, од железо, камен, од драгоцен камен, порцелан, злато, дрво, стакло, од бисери, од коски. Посетете ја преку оваа репортажа

Најголемaтa слика масло на платно на Балканот е во Сомбор

Во време на предизборен молк, занимливости од Балканот. ТРМР ви ја претставува најголемата слика на Балканот, со површина колку една гарсониера.

Владимир Попов добитник на Рациново признание за 2011

Владимир Попов за неговото дело ,,Наспроти ветрот,, издание на Култура е годинашниот добиник на наградата ,,Рациново признание,,.

Изложба на графики на велешанецот Јовановски - Мијак

Александар Јовановски Мијак пред публикака во родниот град се претстави со седмата по ред изложба на графики. Оваа беше негов магистерски труд.

Отворена ликовна изложба на Владимир Темков

Триесетина дела, масло на платно на тема ,,Моите житни полиња,, десетина дена ќе бидат изложени во Ликовниот салон

Нова фонтана ќе го краси плоштадот Сармаале

Фонтаната е донација од забратимената општина Адалар во Турција. Текстот е на Бојан Нанев од ТВ Здравкин, кој беше заедно велешката делагација при посетата на овој град.

Велес за Јапонија

Човекољубието не умира, покажа изложба на студентите на ФОН со цел подигање на свеста за потребата на помош на јапонците.Овие две земји го поврзува сонцето

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85

АНКЕТА »

2017-та е зад нас. Како ќе ја помните?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »