„Интимно понирање“ ликовна изложба на Чатмов во родниот Велес

На изложбата се претставени четириесетина дела во акрилна техника

Уште не се поставени сите дела од вајарската работилница во 2020-та иако годинашнава заврши со работа (фото)

Не се поставени и четирите скулптури од ланската работилница, кои се поставуваа вообичаено за Денот на општината 9 Ноември

Завршуваат активностите за конзервација и реставрација кои летово се изведуваа на локалитетот Стоби

Деновиве на локалитетот, во тек е есенската акција на затворање на мозаиците за нивна заштита и спречување на штети од претстојните временски услови.

Александра Андреева ја промовираше нејзината прва книга, стихозбирката „Боја во сето сиво“

Песните на Андреева се лирски, емотивни, интимни, топли, блиски до читателот

Изложба на Бранкица Јовановска со „Соочување“ во Ликовен салон

Бранкица Јовановска, визуелен уметник

Панче Коцев ја промовираше неговата прва книга, трилерот „Потрага по загубениот гроб“

Ова е негово прво дело, создадено во време на ковид пандемијата.

На работилница во куќата на Касапови, се создаваат скулптури од метал

Учествуваат четворица автори, сите од Македонија

Велешанката Марија Грубор по втор пат стана национален победник во слем поезија

Марија Грубор ќе биде националната претставничка на Европското слем- првенство за 2022 година што ќе се одржи идната година

Афористичарот Крлевски, со прва награда на фестивалот во Куманово

За посетителти на „ТрМр“ авторот Крлевски ги отстапи наградените афоризми. Меѓународен Фестивалот поезија, проза, афоризми и хаику поезија, „Фестивал на симбиоза 2022“ се одржа по втор пат

Велешки театар со „Слуга на двајца господари“ учесник на Фестивалот на комедија во Куманово

Претставата ќе се одигра понеделник вечер

Во Ликовниот салон отворена изложбата на Коле Манев, „Спокој-неспокој“

Авторот се претставува со 40 дела

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »