Изложба на автопортрети на Трајковски пред велешката публика

Авторот се претставува со 20 дела, создадени последните 20 години

Промовиран романот „Сигурен ризик“ од Анде Јанков

Ова е трета книга на Јанков

Во Неготино изложба „50 години Рацинови средби“

Изложбата е дело на врботените од Велешки Музеј

Повисока цена за комерцијално користење на спомен куќите на Народен музеј и Спомен костурницата

Претходната цена беше со важност од 2014-та година

Велешката библиотека го одбележа 23 април, Светскиот ден на книгата

Oстварeнa e видео средба со авторот Иван Антоновски од Скопје

Објавена втората книга, збирка филозофски есеи, на Бошко Караџов

Книгата претставува збирка на филозофски есеи, научно-популарни статии, научниогледи, расправи, издание на Аз-буки

Во Спомен Костурницата се снимаше украински научно-фантастичен филм

„Празникот на хризантемите“ е меѓународна копродукција помеѓу повеќе држави Украина, Македонија, Србија и Хрватска

Отворена изложбата „Дестилација“ на Коруновски, Васков и Таневски (фото)

Посебните елементи на изложбата се своевидно враќање на корените, на предметите од покуќнина, каде користени предмети добиваат нов облик, нова димензија

Промовирана книгата „Неверство“ на авторката Емилија Златкова Анастасова

Ова нејзино шесто дело е трилер по жанр

Велешкиот театар со „Кралски копилиња“ настапува на Интернационалниот фестивал „Сараевска Зима“

Претставата ќе биде прикажана он-лајн а ќе се изведува на сцената на велешки театар

Велешките играорци не се согласуваат нивната категоризација да ја врши едно лице, туку бараат тоа да биде комисија

Бараат да се изготви „Регистар на фолклорни друштва“ кој би бил како лична карта на секое од нив

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »