отворена изложба на Симон Шемов од рачно изработена хартија

Авторот се претстави со 21 дело од вкупно 139 дела кои во септември годинава веќе беа изложени во Националната галерија на Македонија, во Мала станица во Скопје.

Македонистот Горан Калоѓера, го промовира Велес во Хрватска

Тој е добитник на 9-то Ноемвриската награда на Велес, на Почесното Рациново признание за ширење на македонската култура надвор од границите на земјава и почесен конзул на Република Македонија во Република Хрватска

Се обновија Спомен куќите на Петар Поп Арсов и Коле Неделковски

Повеќе од две децении откако постојат, овие две куќи примале гости по што за прв пат се изврши нивна реконструкција

Велешани филмови во кино ќе гледаат од први март 2013

Дигиталните проектори од Министерството за култура ќе бидат на располагање на Центрите за култура (читај велешки театар)

Египетските пирамиди повторно во опасност

Кој и зошто повикува да се урнат пирамидите во Екипет?

Филмот ``Пресвета Богородице, спаси не,, на фестивал во Москва

Филмот на Димитровска ќе биде прикажан на фестивал за филмови со религиозна и духовно - морална содржина „Радоњеж“ во придружните програми

Новиот театар во Велес готов во втората половина следната година

И додека други културни институции во земјава започнаа да се градат после велешкиот се пред завршување, се пролонгира рокот за театарот во Велес

Промовирана ,,Младите и демократијата,, на Божидар Јовиќ

Младите во современиот свет претставуваат реалност, од нив се повеќе зависи успехот во заедницата

Волешпноста на Сикстинската капела само за мал број среќници

Систинската капела на 500-та годишнина се ограничува, дилемите во Ватикан

Отворено Стрип училиште во Велес

Поради големиот интерес Стрип центарот воведе часови по цртање стрип

45-ти Детски Рацинови средби

Велес е два дена домаќин на стотина деца учесници на манифестацијата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

АНКЕТА »

Дали честите сообраќајни полициски контроли резултираа со почитување на сообраќајните правила и прописи?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »