Понеделник премиера на детската претстава ,,Црвенкапа,,

Работена е по високо професионални креативни, кадровски и технички услови кои ги нуди новата сцена на театарот

Рациновите средби, фестивалот Стоби и играорниот фестивал Велес повторно без поддршка од Министерството за култура

Стрип центарот за стрип колонијата и КУД Керамичар добија средства за нивните активности годинава

Изложбата ,,Кумановски графичари,, пред велешката јавност

Претставени се 13 дела од 13 автори, од различни генерации

Холанѓаните најбројни гости на локалитетот Стоби

Во 2018-та бил посетен од рекордни 20 илјади туристи

Советот на Рациновите средби разочаран од добиените средства за организација на манифестацијата

Нивото на финансиска поддршка е израз на почит кон Рацин и неговото творештво.

Лани повеќе читатели членови на градската библиотека отколку во 2017-та

Лани од редовните читатели 2.413 биле возрасни и 1.926 деца, набавени биле 2.553 книги. Што велешани читале, зависи од возраста

Изложба на јапонски дрворези од 17 и 18 век (фото)

Исклучителна можност во Велес да се види уметноста на Јапонија создадена пред 3-4 века.

Зошто беше разрешен директорот на велешкиот театар Младен Крстевски

Неправилностите се во делот на спроведувањето на Годишната програма за култура финансирани од Министерството

Градоначалникот Коцевски бара темелно преиспитување на распределбата на средствата од Министерството за култура

Без средства останаа Фестивалот за античка драма, Фолклорниот фестивал и Стрип салонот, додека Рациновите средби добиле скромни 105 илјади денари, помалку од поетскиот карван Поетски искри

Промовирана новата книга афоризми на Атанас Крлевски „Одлетани од крлетка“

Ракијата е чуден пијалок. И еден литар не те опива, ако со неа бришеш прозорци

Реакции на програмата за култура

Реагираат директорите на театрите, од КУД Керамичар, стрип центарот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »