Продолежена изложбата на црно бел Велес низ фотографии

Поради голем интерес, изложбата е продолжена до 5-ти јули

Езерки и 7-8 во Велес

Најпознатиот хрватски етно состав, која ја негува македонската изворна музика среда вечер ќе има концерт пред велешани

Стоби по 10-ти пат

Што новини носи 10-тиот јубилеен Фестивал на античка драма Стоби. Без велешкиот театар,но со Електра на театарот од Пула

Словенско Младинско Гледалишче гостува во Велес, на фестивалот Импакт

Четири дена велешката публика ќе може да гледа претстави кои нудат нови поинакви содржини од редовниот театарски репертоар. Сите претстави се играат во театарот по цени од 50 денари.

Велес низ старите црно бели фотографии

На 150 фотографии најстарата од 1863-та до 60-те години од минатиот век, Велес каков што малкумина го знаат.Во галеријата ексклузивно 20 фотографии од Стар Велес.

ММЕ кој прв почна во велешкиот театар, премиерно

Претстава за љубовта и напуштањето, верзија на ,,Божествената Комедија,, од Данте. Но и претстава со големо количество бес, тага, болка, кои се излеваат.

Летен салон на книгата

Пред Ликовниот салон велешани ќе можат да се снабдат со најновите изданија од македонските издавачи

48 Рацинови средби

Организаторот најавува повеќе различни програмски содржини, со што манифестацијата треба да биде различна од досегашните

Велес во минатото, низ фотографиите

Среда навечер во Ликовниот салон изложба на стари фотографии од Велес

Единствена колекција на копчиња се наоѓа во музејот во Цеље

На денот на изборите, ТРМР ви ја претставуваа единствената во светот збирка од копчиња. Таа има 1600 примероци за временски период од пет века, изработени од различни материјали, од железо, камен, од драгоцен камен, порцелан, злато, дрво, стакло, од бисери, од коски. Посетете ја преку оваа репортажа

Најголемaтa слика масло на платно на Балканот е во Сомбор

Во време на предизборен молк, занимливости од Балканот. ТРМР ви ја претставува најголемата слика на Балканот, со површина колку една гарсониера.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117

АНКЕТА »

Дали со повисоките цени на кесињата за пазарење во маркетите, може да се зачува животната средина?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »