На Стоби, сите награди за Драмски

Претставата ,,Геноцид 21,, на Драмскиот театар од Скопје ги освои сите четири награди на Фестивалот на античка драма ,,Стоби2011,, .

Како за неколку дена книгата за Петар Келеман стана најпродавана во Велес

Книгата уште не промовирана, го предизвика вниманието на јавноста. Или се за атентатот во Марсеј. Истражувачка книга, која се чита во еден здив.

На затворањето на фестивалот ,,Стоби,, претставата ,,Последните Македонци,,

Вечерва ќе бидат доделени наградите од 10-тиот Фестивал на античка драма Стоби

Вечерва ,,Електра,, од Пула на Стоби

Познавачите типуваат дека ова ќе биде најдобрата претстава на годинашниот фестивал на античка драма ,,Стоби,,

Танец вечерва пред велешани

Целовечерен концерт во амфитеатарот од Младинскиот парк

Креонт, вечерва премиерно на Стоби

“Креонт” е составена од четири антички трагедии: Едип Цар, Едип во Колон, Седумтемина против Теба и Антигона.За прв пат во десетогдишната историја на ,,Стоби,, се работи копродукција специјално нработена за фестивалот.

Изложбата на стари фотографии од Велес, продолжена до крајот на август

Изложбата на стари фотографии ,,Велес низ минатото,, ќе биде поставена до крајот на летото, поради големиот интерес на посетителите.

Топол културен бран, промоција на книга

Промоција на „Кога душата говори“ од Нада Алексова

Медеја на турски театар, вечерва во Стоби

Претставата ги истражува лошите страни да се биде жена во патријархално општество.

Метаморфози на охридски театар вечер на Стоби

Во претставата темата се митовите но и дилемата што ако Боговите не се достојни на правилата што сами ги поставуваат. За девет години ниту еден текст на Стоби, на римски автор со антички мотиви, годинава дури два.

Танго вечер во Младински

Четврток вечер започнува културната манифестација Топол културен бран со танго програма, концерт и танц во живо.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »