Во Велес почна проект за заштита на македонското архитектонско наследство

Француски стручњаци започнаа проект за инвентаризација на сите објекти во градот кои се опфатени како културно историско архитектонско наследство и треба да бидат заштитени.

Зафирчев гостува во театарот во Пула

Нов предизвик за актерот Зафирчев, прво негово гостување надвор од македонската театарска сцена

И Велес се стори со книжарница

По 15 години и многу текстови на оваа тема на ТРМР, градот доби книжарница, со повеќе илјади наслови, за сите возрасти, категории граѓани и по пристапни цени.

Изложба за традиционалната велешка куќа од 19 и почетокот на 20 век

Во Ликовниот салон е отворена изложбата „Велешка куќа“ за традиционалната велешка куќа од 19 и почетокот на 20 век, на авторот архитект Петар Намичев

Во велешкиот театар подготовки за првата годинашна премиера „Нора‘‘

Во велешкиот Народен театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ во тек се пробите на ансамблот кој работи на новата прва премиера во 2011 година. Тоа е претставата „Нора‘‘ или „Домот на куклата‘‘ по текст од најпознатиот скандинавски драмски писател Хенрикс Ибзен, во режија на Никола Ристов.

Тоше Проески постхумно одликуван со Орден за заслуги за Македонија

Орденот е признание за неговите овоземни заслуги, но и израз на нашата љубов и почит кон човекот кој не сакаше сите.

Успешна година за велешкиот театар

Стотина претстави, три премиери, полн салон, се доволно показатели дека 2010-тата година за велешкиот театар била успешна, иако имале проблеми со финансиите.

Тодорче Николовски Велес, 1902 - Скопје, 1999

На 16 јануари 1902-та во Велес е роден Тодорче Николовски, актер

Рацин најинтересен за гостите во градот

Куќата на Рацин најпосакувана за гостите на Велес. Куќите на Џинот, Главинов и Касапови помалку атрактивни, бидејќи и не се така познати за поширокиот круг посетители

2011 Година на филмски продолжетоци

Холивуд одлучи во 2011 да игра на карта на проверени филмски франшизи за да ја зголеми гледаноста и заработката на кино благајните, па така годината што е пред нас се најавува како година на филмски продолжетоци.

Мил Ман со карикатури на тема спорт

Трета самостојна изложба на Мил Ман за неговата 25 годишна работа, овој пат на тема спорт

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120

АНКЕТА »

Дали Македонија треба да продолжи да учествува на Евросонг?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »