Во првата годинашна акција за крводарување во Градско собрани 73 крвни единици

Шестмина се дарители за прв пат

Заврши пролетното теренско третирање од земја, против ларви од комарци

Се изврши на територија од седум хектари покрај вода и водни површини, кои се мапирани како лежишта на комарци .

Во Велес регистрирани првите два случаи на заразени со голема кашлица

Лицата се на возрат од 6 и 32 години

Во Велешка болница одбележан 7 април, Денот за здравјето (фото)

Покрај сите пречки и потешкотии, последните неколку години Велешката болница прикажа дека го подигнува квалитетот на работењето иако се свесни за нивните слабости, недостиг на здравствен персонал, доктори, сестри,администратори

Со читање на резултатите од далечина, во велешка болница се надминува проблемот со недостиг на доктори радиолози

Од 1 декември 2023 година основан е Кабинет за дојка, за жени со симптоми, како и оперирани и третирани пациентки

Акцијa за бесплатна проверка на здравјето на пензионерите од Велес (фото)

Се мереше крвен притисок и ниво на шеќер во крвта

Велешкото обвинителство истражува дали во време на масовната вакцинација против ковид-19, имало случаи на продажба на вакцинални листови, иако поединци не биле вакцинирани

Обвинителството работело по допрен глас, дека поединци добиле сертификат за вакцинација, иако во пракса тоа не се случило

Од срце за животот - изложба посветена на надежта, издржливоста и убавината на давањето (фото)

Доделени наградите за најдобри дела на тема трансплантација и органодарување

Понеделник од 12 до 16ч. приватните лекари нема да работат со пациенти, по убиството на колегата матичен доктор од Скопје

Ова можеше да се случи било кому од нас. Одамна бараме донесување на Закон за лекарска дејност, со која ќе бидеме заштитени - кажа д-р Лили Чолакова

Признанија за крводарителите за 17 Март (фото)

Ланската година планот е натфрлен за 206 отсто и собрани се 3839 крви единици

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178

АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »