Децата со церебрална парализа уште долги години ќе летуваат во Бар, Црна Гора

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Здружението на лица со церебрална парализа и граѓанското здружение ,,Хуманитарна фамилија,, од Бар Црна Гора

Како ли овие луѓе работат

И додека надлежните од една страна бараат да се почитуват црвените линии поради горештините, овие работници се печат на +40

Велес на плус 40 и фазла

Метеоролозите за овој неделен ден измерија 37 во сенка

Четврток наутро ново авионско прскање против комарци

Тоа ќе се изведе од 5 до 6,30 часот наутро. Ако врне, следниот ден

Бруцелозата кај овците во Велешко искоренета

Од 45.000 овци во велешките села 30.000 се целосно испитани и вакцинирани против бруцелоза. Анализите покажаа дека сите се здрави, без знаци за присуство на болеста

Започната постапка за изградба на прифатилиште за кучиња скитници

Советниците едногласно ја прифатија идејата, општината заедно со Вардарски Плански регион да гради дом за кучињата скитници

Во Бар на одмор, лицата со церебрална парализа

Престојот на море одлично влијаел на овие лица со инвалидитет. Наесен во Вар оди нова група од 15 лица

Внимавајте, четврток наутро ќе се прска против комараци

Третирање против комарци со почеток од 5 часот до 6.30 часот.

Во градот има недостаток на матични лекари, стоматолози, гинеколози

Нема доволно доктори, но затоа има аптеки повеќе од потребно

Европските стандарди за кучињата скитници, пречка за нивното згрижување

Нема повеќе закачување на маркици на ушите од третираните кучиња. Дотогаш во градот се бележат каснувања на минувачите и глутници насилни кучиња. Досега усмртени 12 кучиња

Петнаеасет деца со инвалидитет на одмор во Бар

Тие десет дена ќа престојуваат на рехабилитација со помош на граѓанско здружение ,,Хуманитарна фамилија,, од Бар

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »