Д-р Горан Јовиќ на листата на 20 –топ лекари во Македонија

Листата е составена според одѕивот на пациенти за месец јули и сите тие ќе добијат награда од по 500 евра. Тие во јули имаа најголем број бодови, најмногу сработено и најголем број извршени сложени интервенции во установите каде што работат.

Младите навалија да даруваат крв

Првиот ден собрани 187 крвни единици

Децата од Велес на рехабилитација на Пелистер

Годинава дури 315 велешки деца во две смени по седум дена летуваат на здрав планински водух

Ќе се испитува има ли присуство на жива кај велешани

Невладината организација ,,Еко свест,, од Скопје ќе истражува има ли жива кај велешани и рибите од велешкото езеро Младост. Земени се примероци на коса од петнаесетина полнолетни велешани, на различна возраст и пол. Тие ќе бидат испратени во референта лабораторија во САД, заедно со риба уловена во водите на езерото Младост.

Езеро Младост и Бабуна да, Вардар и Тополка, не за капење

Младост и Бабуна се од втора категорија додека Вардар и Тополка од трета. Градскиот базен засега безбеден

Кој се кандидатите за директор на велешката Болница?

Тројца пријавени по конкурсот за директор ан ЈЗУ Општа Болница Велес

Децата со церебрална парализа уште долги години ќе летуваат во Бар, Црна Гора

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Здружението на лица со церебрална парализа и граѓанското здружение ,,Хуманитарна фамилија,, од Бар Црна Гора

Како ли овие луѓе работат

И додека надлежните од една страна бараат да се почитуват црвените линии поради горештините, овие работници се печат на +40

Велес на плус 40 и фазла

Метеоролозите за овој неделен ден измерија 37 во сенка

Четврток наутро ново авионско прскање против комарци

Тоа ќе се изведе од 5 до 6,30 часот наутро. Ако врне, следниот ден

Бруцелозата кај овците во Велешко искоренета

Од 45.000 овци во велешките села 30.000 се целосно испитани и вакцинирани против бруцелоза. Анализите покажаа дека сите се здрави, без знаци за присуство на болеста

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »