Пролетниот замор се јавува кај секој втор човек

Оваа појава не е болест, но е многу честа и го напаѓа во просек секој втор човек. Брзо заморување, недостиг од концентрација и необјаснива потреба од спиење во текот на целиот денот се гласвните симптоми на ПРОЛЕТНИОТ ЗАМОР. Пишува интернист д-р Ненад Коциќ

Кој ги доби наградите за најдобра акушерка и медицинска сестра

Признанија и за Интерно одделение и за Медицина на трудот

Одбележан Светскиот ден на акушерките и на медицинските сестри.

Медицинските сестри и акушерки се постојано на своите работни места, се грижат за здравјето на луѓето, за болните побрзо да оздрават а на најтешко болните да им ги олеснат страдањата

Велешани лидери во Македонија, по вакцинирање на децата

Процентот е 92 отсто на вакцинирани деца од претшколска и школска возраст

Алергиски болести во пролет

Бројни граѓани секоја пролет имаат алергија на полен на трева, на цвеќе и полен од цветови на дрва, полен од коров Пишува интернист д-р Гоце Бузалков -пулмоалерголог

Бенефитот од употребата на вакцините е немерлив

Светот оди напред,се користи терапевтска вакцина.Ретко вакцинирано дете може да заболи,невакцинирано да.За секој престој во земјите на ЕУ потребни се вакцинации. Разговор со прим д-р Билјана Трајкова епидемиолог од ЈЗУ Центар за јавно здравје Велес

Против кои болести се вакцините

Вакцините се безбедни и несаканите ефекти се мали во споредба со последиците од болестите против кои се вакцинира

Вакцинација на децата на терен

Недела на имунизација 24-30 април, заради здравјето на децата

202 единици крв собрани од велешките средни училишта

Учениците покажуваат хуманост во пракса. Крводарителска акција се изведе и во велешката касарна

Зошто треба да го вакцинирам моето дете

Обебзедете му здрав живот на Вашето дете - вакцинирај го. Заштити, спречи, вакцинирај е мотото на годинашната Недела на имунизација 24 -30 април пишува примариус д-р Петре Крстев

Вакцината против пнеумококна болест не е задолжителна ама е добро да се прими

Оваа вакцина штити од менингитис, сепса, воспаление на белите дробови, воспаление на грлото и увото. Пишува д-р Петре Крстев

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »