Велешка Болница доби нов мамограф и био-хемиски анализатор

Пациентите ќе добиваат поквалитетни услуги и поверодостојни резултати

Се зголемува бројот на заболени од грип

401 лице од Велес биле заболени минатата седмица

Во Велес регистрирани 145 зaболени од грип

За една седмица осетно зголемен бројот на заболени, грипот зема замав

Само пет случаи на грип во Велес минатата седмица

Од Центарот за Јавно здравје упатуваат дека има уште вакцина против грип

Лани во велешко само три случаи на бруцелоза

Пред 10 години ја имало до 60 случаи годишно

Лани во велешко собрани рекордни 4377 крвни единици

Тоа е повеќе отколку во најуспешната 2011-та година. Планот натфрлен за 2,5 пати

Велешани фамилијарно на крводарување

На првата годинешна крводарителска акција собрани 81 крвна единица

Здравствениот персонал во велешка болница во униформи со различна боја

Докторите во бело, сестрите во сино, болничарите во сиво, технички персонал во вишно

Имаше и препиени и прејадени за пречекот на Новата 2016-та

Дел од младите без контрола и јадат и пијат. Едно момче завршило на Токсикологија во Скопје. Брза помош без сериозни интервенции

Петмина доктори од велешката Болница на листата за стоте најдобри во октомври

Ѓорѓевиќ, Јовановска, Кодовски, Леов и Спасовски имале најмногу извршени прегледи и операции

Ново возило за Итната помош од Велес

Наменето е за руралните средини и високите делови на градот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »