Петнаеасет деца со инвалидитет на одмор во Бар

Тие десет дена ќа престојуваат на рехабилитација со помош на граѓанско здружение ,,Хуманитарна фамилија,, од Бар

Во Велес има 1142 заболени од рак

Велешани најмногу умираат од болести на циркулаторниот систем, потоа од рак. Има забележани и 17 машки случаи на рак на дојката

Гинекологот д-р Атанас Василев е в.д директор на велешката Болница

По престојот во велешката болница и разговорот со стручниот тим, министерот Тодоров се реши за д-р Василев

Министерот Тодоров дојде да избира директор во Болница

В.д директорот ќе биде личност со високо ниво на интегритет , кој е ценет и почитуван не само во колективот туку и пошироко

И велешанки беа дел од ,,розовата колона,, во Скопје

Меѓу бројните присутни, во Скопје беа и жени од Велес, членови на ,,Борка,

Здравството во надолна линија во Македонија

Maкедонија падна за пет места во Европскиот здравствен потрошувачки индекс. Таа не само што има најлоши резултати на смртни случаи на деца туку и има најголем пад меѓу земјите во регионот

Напред розово - чекори против ракот на дојка

В сабота борците против ракот на дојка во Скопје ќе се зближат, ќе се дружат и ќе го слават животот.

На денот на медицинските сестри, награди на најдобрите

Виолета Босилкова и Пандорка Најдова, добија нагрaда на републичко ниво, додека на општинско беа доделни десет признанија

Бранот промени го фати здравството

Директорот на велешката болница си заминува

Велешани рекордери по вакцинацијата

ТРМР во повќе наврати пишуваше дека вакцинирањето во регонот е широко прифатено. Во продолжение е одговорот Зошто е тоа така

Напред розово 2012 - чекори против ракот на дојка

Здружението Борка – За секој нов ден, во нова кампања која ќе финишира на 19-ти мај во Скопје

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »