Квалитетот на воздухот кој го дишат велешани

Има поголема зачестеност на респираторни болести кај детската популација во градот , на што влијаат штетните елементи во загадениот воздух од индустријата, грејната сезона и сообраќајот во градот

И водата во Башино село е бактериолошки неисправна

Природните чешми и селските водоводи во велешко со неисправна вода за пиење. Во градски водовод водата е здрава и безбедна

В сабота авио-прскање против комарци и во Општина Чашка

Површините ќе се прскаат со широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови

Сабота 13 јули трето авионско прскање против комарци во Велес

Прскањето се врши со средството АУРОДИЛ СУПЕР Б, биоциден производ за уништување на летечки инсекти произведен од ЛОДИ ГРУП

Од први јули се воведуваат две нови вакцини, против рота вирус и пневмокок

Вакцините се воведуваат согласно препораките на Светската здравствена организација и УНИЦЕФ

Уште во јуни остварен годишниот план за крводарување

За неполни шест месеци собрани се 1861 крвна единица

Казните да бидат на просечна плата не на капитација, бараат приватните доктори

Имаме казна која е драконска а која не постои за јавното здравство кажа д-р Чолакова Дервишова

Второ годинешно за 2019-та, авио-прскање против комарци

Авионското прскање против комарци го врши компанијата „БОНИЕР“ од Куманово а прскањето се врши со средството АУРОДИЛ СУПЕР Б, биоциден производ за уништување на летечки инсекти произведен од ЛОДИ ГРУП, Франција. Производот е одобрен од Бирото за лекови за употреба во јавен простор и не е штетен за луѓето

Во мај месец 18 случаи на заболени од мали сипаници

Седум се бебиња и десет жени- мајки на заболени бебиња

Во тек е дератизација на површините во градот

Тоа е мерка за заштита на населението од заразни болести, предизвикани од глодари и глувци

Децата родени во јануари 2014-та не можат да се запишат на училиште

Причина е што ниту се вакцинирани по втор пат против морбили, ниту можат да бидат вакцинирани, засега

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »