Бруцелозата кај овците во Велешко искоренета

Од 45.000 овци во велешките села 30.000 се целосно испитани и вакцинирани против бруцелоза. Анализите покажаа дека сите се здрави, без знаци за присуство на болеста

Започната постапка за изградба на прифатилиште за кучиња скитници

Советниците едногласно ја прифатија идејата, општината заедно со Вардарски Плански регион да гради дом за кучињата скитници

Во Бар на одмор, лицата со церебрална парализа

Престојот на море одлично влијаел на овие лица со инвалидитет. Наесен во Вар оди нова група од 15 лица

Внимавајте, четврток наутро ќе се прска против комараци

Третирање против комарци со почеток од 5 часот до 6.30 часот.

Во градот има недостаток на матични лекари, стоматолози, гинеколози

Нема доволно доктори, но затоа има аптеки повеќе од потребно

Европските стандарди за кучињата скитници, пречка за нивното згрижување

Нема повеќе закачување на маркици на ушите од третираните кучиња. Дотогаш во градот се бележат каснувања на минувачите и глутници насилни кучиња. Досега усмртени 12 кучиња

Петнаеасет деца со инвалидитет на одмор во Бар

Тие десет дена ќа престојуваат на рехабилитација со помош на граѓанско здружение ,,Хуманитарна фамилија,, од Бар

Во Велес има 1142 заболени од рак

Велешани најмногу умираат од болести на циркулаторниот систем, потоа од рак. Има забележани и 17 машки случаи на рак на дојката

Гинекологот д-р Атанас Василев е в.д директор на велешката Болница

По престојот во велешката болница и разговорот со стручниот тим, министерот Тодоров се реши за д-р Василев

Министерот Тодоров дојде да избира директор во Болница

В.д директорот ќе биде личност со високо ниво на интегритет , кој е ценет и почитуван не само во колективот туку и пошироко

И велешанки беа дел од ,,розовата колона,, во Скопје

Меѓу бројните присутни, во Скопје беа и жени од Велес, членови на ,,Борка,

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »