Како се лекувале Македонците пред два века?

ЛЕКАРСТВАТА БИЛЕ БАЗИРАНИ НА БИЛКИ, РАКИЈА И ВИНО.Сите рецепти што биле запишани во ваквите лекарственици биле проверени многупати, затоа што се наследувале од луѓе кои претходно имале успех во лекувањето на одредена болест

Во Велес годинава нема случај на заразен со СИДА ХИВ, досега има четири

1-ви декември Светски ден во борбта против СИДА. Сите овие години во градот имаше четири случаи, еден почина, сите мажи. Годишно стотина велешани бесплатно се контролираат, дали се позитивни

Велешката Итна помош доби три санитетски возила

Освен трите возила донација во Брзата помош, се примени и тројца доктори со што оваа служба, на која велешани и се обраќаат кога им е најпотребно е екипирана

Кога бубрежно болните ќе добијат нови чисти апарати за дијализа

Одделението за дијализа и натаму со заразени апарати со Хепатит Ц

Забранети операциите на очно во Велешката Болница

Констатирани тешки финансиски пропусти во јавните набавки на скапи лекови по стари високи цени

Велешките доктори од јавното здравство не штрајкуваат

Приватните доктори барат двете страни да седнат и да се договорат

Диспанзерот за туберколоза се сели во Болница?

Нов шалтер за рендген на влезот од Болницата. Втор ден од посетата на министерот Тодоров на велешката Болница

Министерот Тодоров пет дена во велешката Болница

Тодоров: Има подобрување на состојбите во Велешката болница особено во делот на хигиената и организацијата. Врчаковски колегите од рентген работат со голема љубов и ентузијазам

Единаесет специјалисти во посета на велешка Болница

Следната седмица доктори специјалисти од Скопските клиники ќе работат во Велес. Погледнете го распоредот за нивната работа

Пофалби и критики за работата во велешката Болница

Велешани можат да даваат пофалби и критики за добиените услуги во Болницата

Мерење на нивото на шеќерот во крвта

Овележан светскиот ден на дијабетисот. Велес има повеќе од две илјади дијабетичари

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »