Болницата Јасеново, воздушна бања

Реновирана, со нови апаратури и современо дијагностицирање таа прифаќа се повеќе пациенти и успешно ги лекува

Секој трет Македонец пушач, лидери во регионот

САД бележат драматичен пад, само 19 отсто од населението се пушачи. Сè помалку пушачи има и во Канада, Мексико и Исланд. Процентот на пушачите во Шведска и Белорусија расте

Новина и полицијата ќе казнува за пушење на забранети места

Внимавајте каде не можете да пушите, да не ве удрат полицајците по џеб со сто евра. Забрането е и во оградениот простор од кафитериите пред нивните влезови

Ново санитетско возило за Итната помош

Набавено е со сопствени средства од ЈЗУ Здравствен дом, наменско за тесните улици од високите делови на градот

Савов со најмустаќ, Климкаров со најлош, Мовембар заврши

Повеќе од стотина млади велешани преку Мовембар се прегледаа за превентива од машките болести

Заштити се од СИДА, 1-ви декември светски ден на борба против ХИВ -СИДА

Годинава во Велес еден нов случај на носител на ХИВ вирус. Сигурна превенција кондом при секусални односи

Зошто не можеме да одолееме на нездравата храна?

Нема никаква магија, кога ќе купите кесе переци или чипс, го јадете цело. Тоа се случува од безброј причини, а најмногу поради тоа што се направени за кај вас да предизвикаат зависност

Здравствено советувалиште за млади

Работи во Центарот за јавно здравје, читај Хигиенски. Советувањето е анонимно а можат да се добијат информации за репродуктивно здравје, за сексуално преносливи болести, прашања за животната средина, за СИДА

Пациентите не можат на приватно кај физијатар, оти нема партиципација

Велешките пациенти реагираат што не можат да се лекуваат со современи апарати на физикална,со партиципација како во други приватни здравствени институции

Велешани масовно се вакцинираат од сезонски грип

Дали ланските седум смртни случаи со грип во земјава, ги натераа велешани да платат 400 денари за да добијат вакцина

На физикална терапија заедно со зависници

Физикалното оддление додека трае неговото реновирањсе, префрлено во Дневниот Центар за зависници. И едните и другите пациенти реагираaт, директорот објаснува двете служби се со различно работно време

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »