14 септември Светски ден на првата помош

Одбележан од младите на Црвениот крст во Велес

Годинава девет ново заболени од туберкулоза во велешко

Лани осум, годинава девет случаи на заболени

АТ Диспанзерот се пресели во Болница

Простор му е отстапен во заразното одделение

Ќе се обновува физикалното одделение од Болницата

Се најавува нова инвестиција а таа што требаше одамна да биде готова не е завршена, мртовечницата

Младите доктори си заминуваат од Велес, на гурбет во Германија

За првите осум месеци од годинава бројни млади доктори го напуштија Велес и заминаа за странство

Собрани 308 крвни единици во летната акција во Велес

И натаму дел од велешани ја покажуваат нивната висока хуманост

Првиот ден од летната крводарителска акција, собрани 173 крвни единици

Докторите задоволни од собраните количини

Големата летна крводарителска акција следната седмица во салата Бели Мугри

Таа ќе се одржи на 21-ви и 22 ри август

д-р Петковски и д-р Матев меѓу најдобрите доктори во земјава

И двајцага се вработени во Специјалната Болница за белодробни болести Јасеново

Што се случува со телото на екстремни горештини

Нормалната температура на телото е од 37 до 38 степени.На 40 и 41 степени, доаѓа до истоштеност, а над 41 степени, телото почнува да се исклучува

Како против топлотниот бран, лекарски совети во центарот на градот

Превентивни мерки за граѓаните од летните жеги, секој работен ден од 18 до 20 часот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »