Бесплатно мерење на шеќерот во крвта со трибина за дијабетисот за жителите на населба Чашка

Жителите од општина Чашка добија бесплатно мерење на шеќер во крвта,со што се изврши рано дијагностицирање на болеста кај дел од граѓаните, но и предавање за оваа болест

Признанија за хуманистите, крводарители

Во пресрет на Денот на крводарителите, општинскиот Црвен крст ги награди хуманите луѓе од Велес

Во Велес нема зголемено радиоактивно зрачење

Институт за јавно здравје: Не е забележано зголемување на нивото на радиоактивност во повеќе градови во Македонија, по проблемите со атомската централа во јапонија

Во Велешко најголем дел од селските водоводи, природни чешми и бунари се бактериолошки и хемиски неисправни

Според последниот јануарски извештај на Заводот за здравствена заштита од Велес по последните анализи на водите во поширок регион најголем дел од селките водоводи, бунари и чешми се бактериолошки и хемиски неиспрвни.

Соработка на Црвениот крст на Македонија и Војводина, Велес и Сомбор

И Велес и Сомбор можат да се пофалат со натфрлување на нормата за крводарување

Бебе старо два дена, почина

Бебе од Градско завчера вечер било донесено мртво во велешката Болница

Велес лидер по вакцинирањето

Велешките деца, безмалку, сите вакцинирани, што е редок пример во Македонија. Ова е постигнато без ниту една прекршочна пријава против родител за негрижа на детето

Во Велес сезонскиот грип во опаѓање

Бројот на заболени од сезонски грип во Велес во последниве две недели е во опаѓање.

Во Велешката Болница извршена е првата операција на зголемување на пенисот во Македонија

На пациент од 23 годишна возраст извршено му е зголемување на пенисот, пионерски чекор во урологијата во Македонија

Грип нема, има бронхит

Во Велес изминатата недела зголемен бројот на деца заболени од бронхит

Многу болни а малку грипозни

Иако за четири празнични дена во Брзата помош се примени илјада пациенти, во градот се регистрирани само 128 случаи на грип

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

АНКЕТА »

Дали треба и натаму летно и зимско сметање на времето?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »