Комјутерскиот томограф во велешка Болница не работи осум месеци

Директорот Стровјаноски добил ветување од министерот за здравство дека наскоро ќе биде поправен

Воведена бесплатна телефонска линија за пријавување неправилности во санитарно- хигиенска и епидемиолошка заштита

Телефонскиот број е 080025555, функционира во текот на работното време. Hа овој број може да се пријавуваат и прекршувањата на Законот за пушење

Фудбалерите на Пелистер јаделе сезонска свежа салата полна со бактерии од фекалии

Пропустот бил во хигиената на производниот процес во објектот каде ручале

Кујната во хотелот каде ручале фудбалерите на ФК Пелистер е затворена

Од Санитарно - здравствениот инспекторат најавија дека во текот на денешниот ден, треба да ги добијат резултатите, по што ќе кажат што била причината за труењето

Со мотото ,,Здравје за сите,, одбележан Денот на здравството во велешката Болница

Недостигот на доктори и медицински персонал го намали бројот на потешки оперативни зафати во ЈЗУ Општа Болница Велес. Директорот задоволен нема поплаки од пациентите

Отфрлено вештачењето на одбраната во случајот со родилката Кадиева, докторката немала лиценца

Останува да се слушнат сведочењата на обвинетите па завршните зборови

Се помалку случаи на заболени од туберколоза во велешко

Лани имало шест лица болни од ТБ. И на ниво на држава бројката на болни се намалува. 24 март Светски ден на борба против туберколозата

Во велешката касарна собрани 43 крвни единици

14 лица за прв пат денес даруваа крв, а пет од вкупниот број дарители беа жени

Крводарителите од Велешко, втори во Македонија

Невработените, учениците и студентите се најхуманите, две третини од собраната крв е од нив. Радува податокот што годинава 20 отсто од собраната крв е од жени, а дури 67 отсто од дарителите се на возраст до 30 години

Признанија за најхуманите, за 17 март

За луѓето кои спасуваат живот а не ги знаеме, кои подаваат рака кога е најпотребно а не ги запознаваме

Среде месец ги снема лековите од квотата

Лекарства можат да се набават само на приватно, пациентите револтирани. Од Фондот за здравство веднаш најавија зголемувње на квотите

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »