Зголемен број на интервенции на докторите од Итната помош

Возрасната популација најчести пациенти. Препорака и децата до пет години да не се изнесуваат на директно сонце до 18 ч.

За Денот на Општината во Чашка собрани 20 крвни единици

17 од дарителите биле мажи и три жени

161 крвна единица собрани на големата летна крводарителска акција

Првиот ден собрани 74 а вториот 87 крвни единици. Од дарителите 126 биле мажи и 33 жена а 11 лица дарувале за прв пат

Затворени две аптеки, давале лекови на зависници без рецепти

Аптеките сопственост на В.Ј. давале лекови во големи количества без рецепти

Првиот ден на летната крводарителска акција собрани 74 крвни единици

Акцијата продолжува и утре, среда

Квалитетот на воздухот кој го дишат велешани

Има поголема зачестеност на респираторни болести кај детската популација во градот , на што влијаат штетните елементи во загадениот воздух од индустријата, грејната сезона и сообраќајот во градот

И водата во Башино село е бактериолошки неисправна

Природните чешми и селските водоводи во велешко со неисправна вода за пиење. Во градски водовод водата е здрава и безбедна

В сабота авио-прскање против комарци и во Општина Чашка

Површините ќе се прскаат со широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови

Сабота 13 јули трето авионско прскање против комарци во Велес

Прскањето се врши со средството АУРОДИЛ СУПЕР Б, биоциден производ за уништување на летечки инсекти произведен од ЛОДИ ГРУП

Од први јули се воведуваат две нови вакцини, против рота вирус и пневмокок

Вакцините се воведуваат согласно препораките на Светската здравствена организација и УНИЦЕФ

Уште во јуни остварен годишниот план за крводарување

За неполни шест месеци собрани се 1861 крвна единица

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »