Во велешката касарна собрани 139 крвни единици

Во трите акции кои се одржаа во март, јули и ноември во Гарнизонот на АРМ и Командата за обука во текот на 2018 се даруваа вкупно 284 крвни единици

Протест на приватните доктори незадоволни од предлог договорот за работа со Фондот за здравство

Лошата здравствена политика резултирало за изминатите три години 1,2 илјади приватни лекари да заминат од Македонија

Собрани 153 крвни единци во есенските дарителски акции во средните училишта

101 лице се нови дарители а 61 се женски. Најмногу собрани крвни единици имаше во ,,Коле Неделковски,,

Набавени дополнителни 500 комерцијални вакцини против грип

Откако пред седум дена 450 вакцини беа потрошени за три часа, од денес повторно имунизацијата продолжува

Во акцијата на МК Носачи на крстот собрани 137 крвни единици

Ова беше меѓу поуспешните акции на крводарување изминатите години

Пациентите разочарани, вакцината која се плаќаше 650 денари заврши за три часа

Бесплатна вакцина за старите лица и лица со помали пензии има. За вакцинирање иако поскапо од лани, се чекало уште во пет часот утрово.

Колку вреди донација на ЕЕГ апаратот во велешка Болница

ЈЗУ Општа Болница реагира дека донацијата не е вредна 5 илјади евра, Ротари клубот Велес - платените фактури ја покажуваат вредноста на донацијата

Ротаријанците од градот донираа ЕЕГ апарат за нервното одделение при велешка Болница

Вредноста на донацијата изнесува околу пет илјади евра. Со ова пациентите би се поштеделе од упатување во други институции заради дополнителни испитувања

29 -ти септември Светски ден на срцето

Кардиоваскуларните болести се водечка причина за смрт на глобално ниво, тие предизвикуваат повеќе смртни случаи отколку сите други причини заедно и ги зафаќа најмногу земјите со низок и среден приход

Пациентите од кожната амбуланта чекаат за преглед на отворено

Директорот Стровјаноски вели ова е времено решение

Во велешката Болница ќе се ангажираат 41 ново вработен ама и натаму има еден лифт

Добиена согласност за вработување на 41 лице од нив 27 медицински кадар а петмина лекари веднаш заминуваат на специјализација. Никако да се реши проблемот со лифтовите

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »