Општа Болница од Велес со сертификат за акредитација

Во велешката Болница оценувани се 602 критериуми

Висок процент на дијабетичари во Велес

Во Велес недостигот на инсулин, имало но бил краткорочен, ден- два -велат од Здружението Шеќерче - лилипоп

Не` очекуваат температури над 35

УХМР предупредува, следат на пеколни седум дена

Бенигни тумори на матка- миоми

Присутни се кај 20 до 25 отсто од жените во репродуктивен период. Пишува гинеколог д-р Зоран Јовановски

Фотодерматози и превенција од УВ зраците

Фотодерматозите се кожни заболувања кои настануваат под дејство на сончевата енергија, односно од УБ зраците. Фотосензитивноста е абнормална реакција на кожата пишува: При. Др. Милица Јовановска дерматовенеролог

Општински натпревар по Црвен крст во Младински

Кај основците победи ОУ Васил Главинов кај средните училишта Гимназијата

Комарците се појавија, прскање против нив се уште нема

Од Општината најавуваат прскање ќе има, досега немало поради временските услови

Болна менструација (DYSMENORRHOEA)

Болна менструација се јавува кај повеќе од 50 отсто од жените. Се дели на примарна, секундарна и т.н. dysmenorrhoea membranacea. Пишува гинеколог д-р Зоран Јовановски

Петмина родители во Велес со парична казна оти не дозволиле децата да ги вакцинираат

И по цена на здравјето, родителите платиле од 300 до 600 евра но децата им останеле во опасност, доживотно да заболат од заразни болести и да ги трпат последиците

Пролетниот замор се јавува кај секој втор човек

Оваа појава не е болест, но е многу честа и го напаѓа во просек секој втор човек. Брзо заморување, недостиг од концентрација и необјаснива потреба од спиење во текот на целиот денот се гласвните симптоми на ПРОЛЕТНИОТ ЗАМОР. Пишува интернист д-р Ненад Коциќ

Кој ги доби наградите за најдобра акушерка и медицинска сестра

Признанија и за Интерно одделение и за Медицина на трудот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »