ОК на ВМРО-ДМПНЕ реагира на одуката Инфективното одделение на велешката болница да биде изолациски центар за сомнителни случаи од корона вирусот

Велешката опозиција побара од министерот за здравство Венко Филипче да ја преиспита и преиначи донесената одлука

Бројот на болни од грип во велешко опадна за половина, најмногу се болни учениците

И натаму најмногу грипозни во регионот има во Кавадарци

Минатата седмица 808 заболени од грип, најмногу деца, епидемија нема

Во Центарот за јавно здравје Велес, информираа дека најмногу заболени има во Кавадарци со 1049 заболени

Центарот за јавно здравје Велес се организираше за предизвикот од новиот вирус ,,корона,,

Кои се симптомите, кои се досега заболените..

Крводарителите од ОО на Црвен Крст Велес, во 2019-та повторно најхумани во Македонија

Лани планот е реализиран со 240,6 отсто или собрани се 4.479 крви единици

Први во редот за крводарување, иако отпуштени од работа четири конфекционерки од МК Стоби

На првата годинешна крводарителска акција собрани 67 крвни единици

По втор пат за еден месец протестираше администрацијата и помошниот персонал во јавното здравство

Најмалку 10 проценти поголема плата е црвената линија од која нема да отстапи здравствената администрација и помошниот технички персонал

Во ОУ Блаже Конески собрани 27 крвни единици

Крв даруваа родителите на учениците и наставниците. Ова беше последна крводарителска акција за оваа година на територијата на Црвен крст Велес

Во Велес осетно намалено крводарувањето кај учениците матуранти, помалку ученици матуранти, помалку дарувана крв

Во четирите средни училишта собрани 80 крвни единици а пред една година 153

За Денот на општината во Градско собрани 75 крвни единици

Висок одѕив за крводарување

Голем интерес кај велешани за вакцинирање од грип

Бесплатни вакцини има за пациенти кои закажале во ,,Мој термин,, до 20-ти декември, додека комерцијални вакцини кои чинат 650 денари има уште

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »