Бенигни тумори на матка- миоми

Присутни се кај 20 до 25 отсто од жените во репродуктивен период. Пишува гинеколог д-р Зоран Јовановски

Фотодерматози и превенција од УВ зраците

Фотодерматозите се кожни заболувања кои настануваат под дејство на сончевата енергија, односно од УБ зраците. Фотосензитивноста е абнормална реакција на кожата пишува: При. Др. Милица Јовановска дерматовенеролог

Општински натпревар по Црвен крст во Младински

Кај основците победи ОУ Васил Главинов кај средните училишта Гимназијата

Комарците се појавија, прскање против нив се уште нема

Од Општината најавуваат прскање ќе има, досега немало поради временските услови

Болна менструација (DYSMENORRHOEA)

Болна менструација се јавува кај повеќе од 50 отсто од жените. Се дели на примарна, секундарна и т.н. dysmenorrhoea membranacea. Пишува гинеколог д-р Зоран Јовановски

Петмина родители во Велес со парична казна оти не дозволиле децата да ги вакцинираат

И по цена на здравјето, родителите платиле од 300 до 600 евра но децата им останеле во опасност, доживотно да заболат од заразни болести и да ги трпат последиците

Пролетниот замор се јавува кај секој втор човек

Оваа појава не е болест, но е многу честа и го напаѓа во просек секој втор човек. Брзо заморување, недостиг од концентрација и необјаснива потреба од спиење во текот на целиот денот се гласвните симптоми на ПРОЛЕТНИОТ ЗАМОР. Пишува интернист д-р Ненад Коциќ

Кој ги доби наградите за најдобра акушерка и медицинска сестра

Признанија и за Интерно одделение и за Медицина на трудот

Одбележан Светскиот ден на акушерките и на медицинските сестри.

Медицинските сестри и акушерки се постојано на своите работни места, се грижат за здравјето на луѓето, за болните побрзо да оздрават а на најтешко болните да им ги олеснат страдањата

Велешани лидери во Македонија, по вакцинирање на децата

Процентот е 92 отсто на вакцинирани деца од претшколска и школска возраст

Алергиски болести во пролет

Бројни граѓани секоја пролет имаат алергија на полен на трева, на цвеќе и полен од цветови на дрва, полен од коров Пишува интернист д-р Гоце Бузалков -пулмоалерголог

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »