Ќе се реконструира инфективното одделение од велешката болница

Тоа во досегашните реконструкции на велешката Болница не беше опфатено

Собрани 207 крвни единици на големата летна акција

На средината на август исполнет годишниот план за крводарувањево велешко. Радува што даруваат млади

Првиот ден собрани 106 крвни единици (фото)

Големата летна акција продолжува и утре во фоајето од новиот театар

В четврок ново прскање против комарци

Ова е петто годинава, втор пат од Министерството за здравје

Приватните доктори бараат намалување на казните

Како што се намалени казните кон стопанствениците, граќаните, така и приватните доктори бараат намалување кон нив на казнената политика

Три труења со храна месецов, четири во јули

Бројката на пациенти е повеќепати намалена, а тоа се должи на поголемата грижа на граѓаните за здравјето, одржувањето лична хигиена и на храната

Сонот: Клучен фактор за слабеење

При недостиг на сон организмот троши повеќе калории дневно, за околу 5-10 отсто, но најчесто внесот на калории многу се зголемува

И годинава на климатска Рехабилитација “ПЕЛИСТЕР 2015”

249 деца основци од Велес ќе одат на рехабилитација во две смени

За седум месеци во Велес реализиран 90 отсто од планот за крводарување

Во Велешката болница нема недостиг на крвни единици

Нова опрема и доктори специјалисти на помош во велешката Болница

Во последните шест месеци од Велес на скопските клиники биле упатени 4.250 пациенти, најмногу во специјалностите гастро, урологија, дерматовенерологија и неврологија

Во Велешко нема бруцелоза

Во велешкиот поширок регион регистрирани се околу 45 илјади стока, поголем број овци и во помал број кози

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »