Во Велешко нема бруцелоза

Во велешкиот поширок регион регистрирани се околу 45 илјади стока, поголем број овци и во помал број кози

Што го вцрвенува окото при пливањето во базен?

Доколку се чудевте на знаците во јавните базени на кои забранува мокрењето во водата, отсега ќе ги сфаќате посериозно

Што може да ви се случи ако се мачкате со стара крема за сончање?

Какви се последици можете да имате?

Се прскаше трет пат против комарците, по барање на Хигиенски

Средството со кое е прскано претходните два пати годинава, е контролирано и квалитетно

Трето прскање годинава против комарците

Ќе се спроведе петок, рано наутро

Како против топлотниот бран

Здравствените работници им помагаат на велешани да ги надминат проблемите од високите температури

Реактивирање на пензионерска амбуланта

Здравствени услуги ќе пружаат интернистот д-р Благој Јорданов и д-р Стојан Кулеџиоски

Зошто комарците ме апат мене

Постојат неколку причини зошто баш вие сте мета на комарците, крвната група, бојата на облеката, алкохол, движење...

Четворица велешки доктори на листата на најдобри сто за месец мај

Игнова,Јовановска, Леов и Смилевска се наградени изминатиот месец

Велешката болница помеѓу двете светски војни

Во 1934 год лечењето се плаќало 28 динари а заразните болести биле ослободени од плаќање, а исто така и државните службеници. Илустрација ретки фотографии од велешка болница од овој период

Доктори ги лекуваат бегалците низ Македонија

За седум дена 150 интервенции од полесни исеченици, гребнатини, изгореници, до исчашувања, но и гангрена

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »