Годинава првите заболени од грип дојдоа порано од претходните години

Од 10 бројката на заболени во велешко скокна на 22 лица. Најмногу случаи има во Свети Николе

Студот дојде но не и грипот во Велешко

Во градот регистрирани само десет случаи. Кој се се` вакцинираше. Грипот зимото кое измина го имаше во февруари и март

Заштити се,1-ви декември Светски ден на борбата од ХИВ-СИДА

Годинава во Македонија дури 35 нови случаи. Во Велес годинава еден нов случај и еден починат

63-ца војници даруваа крв

Крводарителска акција во велешката касарна ,,Алексо Демниевски Бауман,,

Овчите сипаници пак се јавија

За три месеци 245 заболени велешани

Делумно повлечена забраната матичните лекари сами да се лекуваат

Tаа ќе важи само за оние доктори кај кои ce утврдени злоупотреби.

Матичните доктори реагираат, не можат да се лекуваат сами себе

Забрана е воведена поради неправилности при препишувањето на лекови од страна на матичните доктори, сами на себе

145 средношколци од Велес даруваа крв

Крводарителски акции во четирите средни во градот со висок одѕив

Вакцините за грип се потрошија

За две седмици вакцинирани 1,1 илјади велешани

120 крвни единици собрани во акција на ,,Носачите на крстот,,

Крводарителска акција во чест на Денот на Општината 9-ти Ноември

Започна вакцинацијата против грип

Во Велес има добиено 1,2 илјади вакцини а една доза чини 400 денари

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »