Во Велес и велешко нема сомнителни случаи на корона вирус, има лица во домашна изолација

Според министерот за внатрешни работи Наќе Чулев, во Велес и велешко нема лица кои се во изолација а да се под полициско обезбедување

Вонредно дезинфицирање на дел од улиците во Велес

Се врши и дезинфекција на контејнерите за смет. Ова се превентивни мерки за заштита од ширење на корона вирусот

Бесплатни лекарски прегледи во домовите на велешани

Прегледите опфаќаат кардиолошки прегледи, мерење на шеќер во крвта и психолошка поддршка

Вонредно се дезинфицираше Градскиот пазар во Велес

Пазарот утре, недела, ќе работи вообичаено

Трите лица од Горно Јаболчиште се здрави и не се повеќе во изолација

Стануваше збор за едно семејство, мајка и две деца, кои патувале од Италија, заедно во автобус со сопружниците од Дебар кои се заразени од корона вирус

Препорака до таксистите- користете заштитни маски и гумени ракавици

Таксистите и превозниците кои вршат јавен превоз дневно да ги дезинфикуваат возилата

Грипот и натаму со висок број заболени во велешко

Во првата седмица на месец март имало 354 лица заболени од грип

Приватните лекари бараат сет на заштитни мерки и за нив, но и опрема за вакви вонредни ситуации по заканата од корона вирусот

Доктор од регионот на Река бил во изолација две седмици и за неговите две илјади пациенти нема кој да се грижи, немаат медицинска заштита

Македонски железници дезинфицираше од корона вирус, возови кои превезуваат патници

Дезинфицирани се возовите кои се во оптек, четирите гарнитури и четирите вагони кои превезуваат патници на различни релации

Три лица од Горно Јаболчиште во домашна изолација, оти патувале со заболените дебрани

Во домашна изолација ќе бидат до крајот на неделава

Грипот се враќа, последната седмица на февруари највисок број на заболени од сезонски грип во велешко

Во февруари во велешко имало регистрирано 2.177 случаи на сезонски грип

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »