Во велешко денес се оздравени 55 пациенти а ново заразени со ковид-19 се 39

Активни се 700 случаи а во Болница се 58 пациенти

Петти ден по ред, во велешко повеќе оздравени, отколку заразени

Активни случаи во велешко има 717 а во Болница хоспитализирани се 68 пациенти

Повеќе оздравени -41, отколку ново заразени -31 лица во велешко со ковид-19

Активни се 721 случаи, во велешка Болница се 75 хоспитализирани пациенти

Повеќе оздравени -36 отколку заразени -26, со ковид-19 во велешко

Во велешка Болница се хоспитализирани 71 лице, а активни има 733 случаи

За оваа седмица велешани не добија термини за бесплатна вакцинација од сезонски грип

Нема ниту комерцијална вакцина во Центарот за јавно здравје

И денес повеќе оздравени 39, отколку зaболени 33, со ковид-19 во велешко

Активни се 743 случаи од нив 673 на домашно лекување. Во Болница се 72 пациенти

Повторно повеќе оздравени - 39, отколку ново заразени -32 лица, со ковид-19 во велешко

Почина пациент, маж на 77 годишна возраст потврдено позитивен

Во велешко денес повеќе оздравени 31, отколку ново заразени 27, со ковид-19

Активни се 687 случаи

Дваесет и девет здравствени работници во велешко се позитивни на ковид-19, 16 ученика и 16 просветни работници

Позитивни случаи регистрирани се и во СВР Вeлес, локалната власт, ЈКП Дервен...

Во велешко нема кластери, но има семејни и соседски жаришта во Мелница, Градско, Горно Оризари

Лица од други градови кои се тестираат во Велес за корона вирусот, не знаејќи каде е пунктот, шетаат низ градот и се закана по другите граѓани

Ниту по еден месец не се најде решение за барањето на матичните доктори, за отворање приемен пункт за сомнителни случаи на ковид-19

Директорите на Болницата, Здравниот дом, Центарот за јавно здравје и матичните доктори имале состанок, но не нашле решение, засега

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »