Лани во велешко собрани рекордни 4377 крвни единици

Тоа е повеќе отколку во најуспешната 2011-та година. Планот натфрлен за 2,5 пати

Велешани фамилијарно на крводарување

На првата годинешна крводарителска акција собрани 81 крвна единица

Здравствениот персонал во велешка болница во униформи со различна боја

Докторите во бело, сестрите во сино, болничарите во сиво, технички персонал во вишно

Имаше и препиени и прејадени за пречекот на Новата 2016-та

Дел од младите без контрола и јадат и пијат. Едно момче завршило на Токсикологија во Скопје. Брза помош без сериозни интервенции

Петмина доктори од велешката Болница на листата за стоте најдобри во октомври

Ѓорѓевиќ, Јовановска, Кодовски, Леов и Спасовски имале најмногу извршени прегледи и операции

Ново возило за Итната помош од Велес

Наменето е за руралните средини и високите делови на градот

Две докторки од велешката Болница меѓу стоте најдобри

За септември тоа се д-р Ѓорѓевиќ и д-р Јовановска

Како зимското сметање на времето, влијае врз луѓето

Несоницата, најчеста појава

Внимавајте, месните преработки предизвикуваат рак

Светската здравствена организација предупредува виршлите и шунката како и тутунот, азбестот и дизел издувните гасови

Дел од заразните болести во Велешко исчезнуваат

Бруцелоза и жолтица тип ,,А,, ги снемува, но затоа годинава се јави туларемија

Приватните доктори бараат ист третман со пациентите, кога тие се пациенти

Доколку за еден месец на најдат замена, нивната ординација се гасне а тие и медицинските сестри остануваат на улица а слободни, невработени доктори во земјава немало

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »