Одбележан денот на медицинските сестри и акушерки (фото)

Признанија за најдобрите

Ќе одат ли велешките деца на климатска рехабилитација годинава

Детското одмаралиште Пелистер не работи. Од Министерството за животна средина уверуваат дека децата ќе одат на рехабилитација, без оглед каде

Анестезиолозите од велешка Болница со прашање до директорот Василев ,,Колку чини еден живот,,

Болницата наместо директорот, одговара - се изнесуваат невистинити и неточни податоци

Тројца доктори кривично се гонат за смртта на родилката Кадиева

Велешкото обвинителството против Т.В анестезиолог од Гевгелија и гинеколозите В.Ч. и Д.М од Струмица поднесе кривични пријави за ,,тешки дела против здравјето на луѓето,,

Два нови апарати во велешката болница, за анестезија и за гастроскопија. Отворена и игротека

Кога ќе се поправи лифтот за посетители, кога ќе почне да се оперира на ушно на петти кат

Прскање против комраци утре нема, ни наскоро нема да има

Ќе се чекаат поволни временски услови

Велес лидер во вакцинирањето

Процентот за вакцинирани деца во велешко е 95% а за ХПВ 96 и туберколоза 98 отсто. Д-р Пандели: имајте потполна доверба во вакцините,како што пораснавте во здраво поколение, овозможете им го тоа и на вашите деца

Младите нездраво се хранат

55 отсто од младите испитаници во Велес не појадуваат

Четврток прскање против комарци

Поради лошите временски услови денес не се одржа, новото е најавено за в четврток. Ако не врне, ќе се случи во терминот од 5 до 6,30 ч.

Забранета е водата за пиење од природните чешми во градот и околните населени места

Листата кои се чешми и води се забранети за пиење, во Велес и Караслари, Црквино, Горно Оризари, Отовица, Сујаклари, Иванковци, Кумарино, Мамутчево,Чолошево

Лани нема случај на заболено грло стока од бруцелоза во велешко

Во велешко има 45 илјади грла на овци и кози

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »