И натаму само сто термини за бесплатна вакцина против грип за Велес, комерцијалната уште не е почната

И матични доктори и пациентите реагираат, надлежните велат вакцини и термини има

Оздравени 54 пациенти, ново заразени со ковид-19 во велешко се 30 лица

Активни има 617 случаи во Болница хоспитализирани се 62 пациенти

Во велешко повторно повеќе оздравени 27 од ковид-19, отколку ново заразени 19, еден починат

Активни се 741 случај на лица со корона вирусот од нив 674 се на домашно лекување. Досега 66 лица починаа од компликациите од корона вирусот

Денес во велешко 47 нови случаи на позитивни со ковид-19, оздравени се 36 лица

Активни се 750 случаи, во велешка Болница се 59 пациенти

Денес во велешко нови 55 случаи позитивни на ковид-19, оздравени се 42 пациенти

Активни случаи во велешко има 741 а во Болница згрижени се 65 пациенти

Брзи тестови за ковид-19 и во Велес

Досега брзи тестови се достапани за граѓаните на Скопје, Штип, Гостивар, Прилеп, Струмица, Кичево, Кочани, Кавадарци, Куманово, Битола и Делчево

Денес во велешко 48 оздравени пациенти а ново заразени 32

Активни има 729 случаи а во Болница хоспитализирани во Болница се 71 пациент

Интерното одделение не е повеќе ковид центар

Во болницата има 78 кревети за лица позитивни или сомнителни на ковид, на Инфективно 54 и 24 на Физикално одделение

Со засилено темпо се работи на земјаните работи за новата монтажна ковид болница во Велес

Треба да има капацитет од 45 кревети и е со големина 50х15 м

Денес регистрирани нови 32 случаи позитивни на ковид-19, оздравени 27

Активни случаи има 746, во велешката Болница хоспитализирани вкупно 74 пациенти

Денес дури 85 лица се оздравени а ново заразени со ковид-19 се 24

Активни случаи во поширокиот велешки регион има 743 лица, во Болница хоспитализирани се 76 пациенти. Вчера вечерта е почината пациентка од Свети Николе на 56 годишна возраст

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »