Пофалби и критики за работата во велешката Болница

Велешани можат да даваат пофалби и критики за добиените услуги во Болницата

Мерење на нивото на шеќерот во крвта

Овележан светскиот ден на дијабетисот. Велес има повеќе од две илјади дијабетичари

Крводарителска акција за Денот на Општината

Мотористите на дело ја покажуваат нивната хуманост за Велес. Собрани 143 крвни единици. Уште во јули велешани го остварија годинашниот план од 1861 шише.Се потоа што е собрано, е над него.

Велешани без кожен доктор

Од болницата најавуваат скоро решавање на проблемот, дотогаш пациентите ќе патуваат до Скопје

Од понедeлник во аптеките сепак нови намалени цени на лековите

Аптекарите бараат да се одложи примената на единствените цени на лекови, кои треба да стартуваат од понеделник, министерот Тодоров барањето не го прифаќа.

Д-р Петре Кодовски претседател на Лекарското друштво од Велес

Новото раководство треба да работи на зачувување и унапредување на достоинството и угледот на лекарската професија и заштита на интересите на лекарите

Болницата Јасеново, Македонски Шварцвалд

Предадени во употреба двата реновирани павилјона, едниот амбуланта, вториот стациоанр со 40 легла

Светски Ден на срцето,секој трет велешанец има висок крвен притисок

Лани во Велес имало 150 инфаркти. На велешани им се мереше боди масата и крвниот притисок и се делеа здравствени совети

Дневниот центар за зависници проблем и за вработените и за пациентите од Нервното одделение

Пациентите од Дневниот центар за зависници создава проблеми и на вработените и на болните од Нервното одделение на велешката Болница каде тој е лоциран

Државен натпревар за прва помош во Велес

Прилеп победи во прва помош, домаќинот Велес во десеминација

Малку доктори, многу интервенции и сообраќајки

Летово екипите на велешката Брза помош за два месеци имаа преку пет илјади прегледи, педесет сообраќајки

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »