Лани во Велес собрани 4076 крвни единици, со што е втор град во Македонија

Планот е реализиран 219 отсто, но се бележи опаѓање на крводарувањето во сите градови во земјава

Амбулантата за белодробни болести кочан ладна

Нафтата од овој објект е префрелена во Болница а на негово место, ако се случи префрлање на друга локација, интерес пројавила Владата да гради социјални станови

Седум бебиња за три дена во Велес

Ако по утрото денот се познава, годинава ќе има рекорден наталитет

Вемед подари постелнина за Општата Болница

Обновена е постелнината во велешката Болница, што не се случило во последните десет години

Машка година, се родија две бебиња за неколку часа

И двете бебиња се машки и напредни, тешки повеќе од 4 кг. лани во Болницата се родија 789 новороденчиња. Само шест пијанства изминатата ноќ

Од Новата година се враќа дежурството во аптеките

До пред три години овие дежурства беа редовна појава, откако се укинаа сега се врaќаат

И во велешката болница ќе се протестира

Формиран е огранок на самостојниот синдикат на Клинички центар и другите болници во Македонија

Европски испитувања за квалитетот на храната во велешка лабораторија

Центарот за Јавно здравје од Велес доби сертификат за испитувања на квалитетот на храната

Како се лекувале Македонците пред два века?

ЛЕКАРСТВАТА БИЛЕ БАЗИРАНИ НА БИЛКИ, РАКИЈА И ВИНО.Сите рецепти што биле запишани во ваквите лекарственици биле проверени многупати, затоа што се наследувале од луѓе кои претходно имале успех во лекувањето на одредена болест

Во Велес годинава нема случај на заразен со СИДА ХИВ, досега има четири

1-ви декември Светски ден во борбта против СИДА. Сите овие години во градот имаше четири случаи, еден почина, сите мажи. Годишно стотина велешани бесплатно се контролираат, дали се позитивни

Велешката Итна помош доби три санитетски возила

Освен трите возила донација во Брзата помош, се примени и тројца доктори со што оваа служба, на која велешани и се обраќаат кога им е најпотребно е екипирана

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »