За оваа седмица велешани не добија термини за бесплатна вакцинација од сезонски грип

Нема ниту комерцијална вакцина во Центарот за јавно здравје

И денес повеќе оздравени 39, отколку зaболени 33, со ковид-19 во велешко

Активни се 743 случаи од нив 673 на домашно лекување. Во Болница се 72 пациенти

Повторно повеќе оздравени - 39, отколку ново заразени -32 лица, со ковид-19 во велешко

Почина пациент, маж на 77 годишна возраст потврдено позитивен

Во велешко денес повеќе оздравени 31, отколку ново заразени 27, со ковид-19

Активни се 687 случаи

Дваесет и девет здравствени работници во велешко се позитивни на ковид-19, 16 ученика и 16 просветни работници

Позитивни случаи регистрирани се и во СВР Вeлес, локалната власт, ЈКП Дервен...

Во велешко нема кластери, но има семејни и соседски жаришта во Мелница, Градско, Горно Оризари

Лица од други градови кои се тестираат во Велес за корона вирусот, не знаејќи каде е пунктот, шетаат низ градот и се закана по другите граѓани

Ниту по еден месец не се најде решение за барањето на матичните доктори, за отворање приемен пункт за сомнителни случаи на ковид-19

Директорите на Болницата, Здравниот дом, Центарот за јавно здравје и матичните доктори имале состанок, но не нашле решение, засега

Во велешко денec регистрирани 59 нови случаи позитивни на ковид-19, оздравени се 18 пациенти

Активни се 761 случаи

Шеснаесет средношколци во крводарителска акција, денес даруваа крв

За 11 месеци во велешко се собрани 3.059 крвни единици

Нови 29 случаи позитивни на ковид-19 во велешко, оздравени се 24 пациенти

Активни во велешко се 719 случаи, во Болница се 61 пациент

Продолжува трендот на повеќе оздравени 37, отколку ново заразени 36 со ковид-19 во велешко

Активни се 715 пациенти, во велешката Болница се сместени 68 лица.Во Болница починал маж со симптоми на ковид, но непотврден случај

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »