Проект за рано откривање на т.н. мрзливо око кај велешките деца

Кај 10 отсто од децата во градинките пронајден амблиопија

Лани во велешко собрани 4.044 крвни единици

Од тоа во акции реализирани 1357 дарувања. Планот исполнет со 217 отсто

Учениците на распуст, грипот стивнува 210 болни

И натаму висок број на болни од овчи сипаници 190 лица

71 крвна единица собрани за сефте

За почеток на годината, и со оглед на студот и снегот, организаторот задоволен од собраните крвни единици

Во велешко 1.122 заболени од грип

Последната седмица од минатата година со рекорден број болни

На новогодишнана ноќ најмногу работа на детско и заразно

На Хирургија и интерно, без сериозни интервенции. Велешани ниту се опиле, ниту се прејале

Грипот во Велес експлодира

Изминатата недела во градот регистрирани 560 заболени

Гинеколог д-р Зоран Јовановски и породи пациентка и отстрани тумор од 8 кг

Со ова породување, тој влезе во медицинската литература

Годинава првите заболени од грип дојдоа порано од претходните години

Од 10 бројката на заболени во велешко скокна на 22 лица. Најмногу случаи има во Свети Николе

Студот дојде но не и грипот во Велешко

Во градот регистрирани само десет случаи. Кој се се` вакцинираше. Грипот зимото кое измина го имаше во февруари и март

Заштити се,1-ви декември Светски ден на борбата од ХИВ-СИДА

Годинава во Македонија дури 35 нови случаи. Во Велес годинава еден нов случај и еден починат

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »