Собрани 131 крвна единица во четирите средни училишта во Велес

54 девојки дарувале крв. Најмногу крвни единици 55 се собрани во СОУ ,,Коле Неделковски ,,

Здравата иднина е наше право - протест на болните од дијабетес

Во Велес има 6 илјади пациенти со дијабетес а од нив 20 се деца на возраст до 15 години

112 крвни единици од акција на MK Носачи на крстот

Десетта јубилејна дарителна акција

Медицинска сестра со кривична пријава оти ја оштетила Болницата за 500 илјади денари

М.К. доби кривични пријави за „фалсификување или уништување деловни книги“ и „несовесно работење во службата“

За седум дена годинава завршија вакцините против грип

Потрошени 850 вакцини кои беа заштита од три типа на грип

Зошто секогаш нè боцкаат во четвртиот прст

Генерално крвта може да се вади од кој било прст освен од палецот или малиот прст

Стасаа вакцините против грип

Ова е тротипна вакцина, која содржи три вида на вируси – Х3Н2- сезонски грип кој го има на Северната Земјина хемисфера, Х1Н1 –познат како свински грип и тип ,,Б,,

Се почесто младите на удар на срцевосадовите заболувања

29-ти Септември е Светскиот Ден на срцето, Општинскиот Црвен крст го одбележа и во Велес

Интервју со директорот на Болница, д-р Димитар Стровјаноски

Визија, долгови, има ли доволно доктори, има ли лекови за пациентите, каква иднина за очно и ушно за интерно и невропсихијатрија, ќе се спојуваат ли Уред и Болница

9-ти септември Светски ден на првата помош

Годинава мотото e ,,Несреќите во домот,, бидејќи дури 80 отсто од нив се случуваат во домовите

Во три гевгелиски села хидрична епидемија

Во неделата во гевгелиската брза помош здравствана помош побарале 120 лица од Стојаково, Селемлија и Богородица, девет биле хоспитализирани, две се уште се во болница. Водата во овие три села уште не е за пиење. Надлежните не знаат дали по дефектот ЈКП Комуналец од Гевгелија извршил задолжително хипер хлорирање

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »