Ротаријанците од градот донираа ЕЕГ апарат за нервното одделение при велешка Болница

Вредноста на донацијата изнесува околу пет илјади евра. Со ова пациентите би се поштеделе од упатување во други институции заради дополнителни испитувања

29 -ти септември Светски ден на срцето

Кардиоваскуларните болести се водечка причина за смрт на глобално ниво, тие предизвикуваат повеќе смртни случаи отколку сите други причини заедно и ги зафаќа најмногу земјите со низок и среден приход

Пациентите од кожната амбуланта чекаат за преглед на отворено

Директорот Стровјаноски вели ова е времено решение

Во велешката Болница ќе се ангажираат 41 ново вработен ама и натаму има еден лифт

Добиена согласност за вработување на 41 лице од нив 27 медицински кадар а петмина лекари веднаш заминуваат на специјализација. Никако да се реши проблемот со лифтовите

Компјутерскиот томограф повторно ставен во функција во велешка Болница (фото)

Министерот Филипче побара со новиот апарат да се воведе 24 часовно дежурство. Специјалистите пак побараа магнетна резонанса и ехо апарат на дојка

Во Велешка Болница изведен операција на артроскопија на рамо

Се работи за еднодневни хируршки интервенции со кои пациентот по 24 часа заминува дома

Заврши климатската рехабилитација на децата во Михајлово (фото)

40 деца основци од Велес седум дена престојуваа на планината Кожуф

Во летната крводарителска акција собрани 127 крвни единици

Првиот ден собрани 61 а вториот 66 крвни единици.Од дарителите 96 биле мажи и 31 жена

И годинава велешките деца на Климатска рехабилитација

Од 4-ти до 10-ти август 40 деца ќе заминат во Михајлово, на Кожуф

Започнува реновирање на просториите на Итната медицинска помош

Во наредните два месеци нов режим на работа на оваа служба

Во велешката касарна собрани 102 крвни единици

На Петровден во Папрадиште крв даруваа 29 лица

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »